Acasă » Dosare, Stiri » NASTASE ACHITAT IN DOSARUL TAMARA

NASTASE ACHITAT IN DOSARUL TAMARA

NASTASE ACHITAT IN DOSARUL TAMARA

Adrian Nastase a fost achitat in Dosarul „Matusa Tamara”. Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis in numai doua ore sa pastreze decizia data de colegii lor in anul 2011, prin care acesta era achitat. Este o decizie definitiva.

Fostul premier a fost adus azi in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a fi audiat in dosarul „Matusa Tamara”.

Procurorii au cerut pedeapsa cu inchisoarea pentru Adrian Nastase in acest dosar. Acesta este acuzat de dare de mita, pedeapsa fiind intre sase luni si cinci ani de inchisoare. In dosar mai sunt acuzati fostul sef al Oficiului pentru Spalarea Banilor, Ioan Melinescu, si fostul consilier al lui Adrian Natase, Ristea Priboi.

Procurorii DNA sustin ca Nastase l-a numit pe Ioan Melinescu in functia de sef al Oficiului pentru Spalarea Banilor, in schimbul sustragerii de acte ce priveau un transfer de 400.000 de dolari facut de Dana Nastase. DNA sustine ca Melinescu i-ar fi promis lui Nastase ca va bloca dosarul.
Dosarul „Matusa Tamara”se judeca dupa ce procurorii DNA au facut recurs la decizia din decembrie 2011, cand cei trei au fost achitati de acelasi complet de judecata.

Adrian Nastase a fost adus in fata magistratilor fara catuse si a fost primit cu aplauze de catre cei aflati in sala de judecata. Fostul prim ministru a sustinut ca este un dosar politic si a respins orice acuzatie care ii este adusa. “Acuzarea si acuzatiile se bazeaza pe o intalnire ce nu a avut loc si pe o intelegere ce nu a existat; pe un denunt al unei persoane aflate in executarea unei pedepse, care a si fost eliberata dupa formularea denuntului facut la peste cinci ani, cand Genica Boerica a avut revelatia acelei intelegeri cu procurorii”, a afirmat Nastase, cu referire la denuntatorul din acest dosar.

Procurorul DNA a cerut audierea a doi martori, respectiv a lui Mihai Tanasescu, fost ministru al Finantelor si actual reprezentant al Romaniei la FMI, si a lui Emil Grigore, un martor despre care a mentionat ca nu a mai fost audiat niciodata in acest caz.

Procurorul a mai spus ca martorul Emil Grigore poate oferi lamuriri suplimentare in legatura cu suma de 400.000 de dolari depusa in contul Danei Nastase, precum si despre existenta unor bunuri de valoare dintr-un contract de vanzare-cumparare.

Avocatii lui Adrian Nastase s-au opus audierii celor doi martori, aratand ca Tanasescu a mai fost audiat in acest caz, in primul ciclu procesual, mai precis pana la restituirea cazului la DNA, pentru refacerea urmaririi penale, iar in cazul lui Grigore, pentru ca ar aduce o “umbra de indoiala” asupra veridicitatii afirmatiilor martorului.

Intr-o declaratie in fata instantei Adrian Nastase a sustinut: Am invatat ca fondatorul NKVD avea dreptate: nu sunt persoane nevinovate, ci doar persoane de care nu ne-am ocupat destul. Procurorii au masluit probele din acest dosar. Este clar ca DNA se teme de o achitare. Este clar ca denuntul lui Genica Boierica a fost unul fals. El a spus ca la o vanatoare a dormit pe mana mea – o fantasma. Cel mai sensibil pentru mine este ca in sala se afla baietii mei. Nu vreau ca ei sa inteleaga gresit ce am facut eu si colegii mei in acea perioada. Genica Boierica a fost arestat la finalul mandatului meu. Daca eram asa de bun prieten cu el, cum de s-a intamplat asta?”

“Obiectivul acestui dosar a fost eliminarea mea din viata publica. Nu stiu daca e mai bine acum ca sunt inchis. Poate e mai bine si nu vad eu. In acest dosar emblematic, dupa cum spune raportul pe Justitie al Romaniei, singura solutie nu poate fi decat achitarea”, a completat fostul premier in fata completului de judecata.

In prezent, Adrian Nastase este incarcerat la spitalul penitenciar Jilava, in urma condamnarii definitive la doi ani de inchisoare in dosarul Trofeul Calitatii, iar aceasta este prima lui iesire din inchisoare.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: