Acasă » Dosare, Stiri » TRAIAN BASESCU – PRIMELE DECLARATII, PRIMELE ATACURI.

TRAIAN BASESCU – PRIMELE DECLARATII, PRIMELE ATACURI.

TRAIAN BASESCU – PRIMELE DECLARATII, PRIMELE ATACURI.

Traian Basescu face primele declaratii de la revenirea sa la Palatul Cotroceni. Dupa saptamani bune de tacere, seful statului a vorbit cu ocazia participarii la Reuniunea Diplomatiei. Primul sau discurs official de la revenire a fost unul dur si lipsit de menajamente, aducand critici dure la adresa USL.

Mesajul pe care Basescu le-a cerut ambasadorilor, prezenti la intalnire, sa il transmita in strainatate a fost acela ca institutiile romanesti sunt suficient de puternice pentru a apara statul de drept.

“Din pacate in luna iulie, o majoritate parlamentara a considerat ca poate face tandari statul de drept. (…)  Restabilirea statului de drept s-a facut pentru ca institutii au ramas in picioare chiar in fata acestei furii din 3-6 iulie. (…) Credinta unor politicieni e ca odata ajunsi la guvernare trebuie sa-si anexeze intitutiile statului, nu la guvern, ci la partid. Ce s-a intamplat din 3 iulie pana astazi ne arata ca acest lucru nu e posibil. CSM, Parchetul, serviciile, CCR nu s-au inclinat in fata acestei furii politice. Acesta este mesajul pe care va cer sa-l transmiteti“, le-a spus seful statului amabasadorilor, adaugand “nu a venit niciun politician din afara tarii sa voteze la CCR”.

Basescu a sustinut ca tara noastra nu ar trebui penalizata in privinta aderarii la Schengen sau in privinta fondurilor europene “Eu cred ca aliatii nu au motive sa ne respinga intrarea in Schengen. Proba este ca institutiile statului au functionat. E un punct de vedere pe care va rog sa il sustineti. Faptul ca institutiile au reusit sa puna sub control politicul, nu justicia o sanctiune. Cred ca ne asumam o misiune de explicare care va va obliga pe toti sa va intoarceti foarte rapid la post. Voi avea o intalnire cu ambasadorii statelor UE si la Bucuresti. Institutiilor statului roman le-a pasat de cum arata Romania.

Seful statului a tinut sa mentioneze ca Romania isi va pastra obiectivele strategice de pana acum si ca Republica Moldova va ramane o prioritate pentru tara noastra. “Intamplarile nu modifica politica externa a Romaniei in niciun fel. Directia este vest. Cei care ne pot garanta ceea ce avem ca obiectiv, cresterea de nivelul de trai al romanilor si securitatea, sunt partenerii nostri din UE si NATO. Procesul de crestere a relevantei noastre raman valabile, sunt prioritare.”

Traian Basescu le-a cerut ambasadorilor sa faca o raportare trimestriala in care sa descrie evolutia parteneriatelor strategice si sa semnaleze eventualele probleme care apar in Romania in derularea parteneriatelor cu firmele din tara.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: