Acasă » Stiri » Prima reacţie a familiei pacientei arse pe masa de operație

Prima reacţie a familiei pacientei arse pe masa de operație

Spitalul Floreasca

Familia pacientei care a murit la Spitalul Floreasca precizează că medicii nu au explicat ce s-a întâmplat în sala de operaţii şi cât de gravă a fost situaţia, anumite detalii fiind aflate din presă. Femeia mai fusese operată, iar după prima intervenţie se simţea mai bine şi era „bucuroasă”.
„În data de 10.12.2019, mama a fost internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, cu diagnostic de cancer pancreatic, în vederea intervenţiei chirurgicale ce a avut loc în dată 13.12.2019, operaţie ce a fost condusă de prof. dr. Mircea Beuran.

După această intervenţie chirurgicală, evoluţia mamei a fost una favorabilă, comunicând în permanentă cu familia. Mama se simţea norocoasă pentru şansă care i se oferise şi bucuroasă că se simţea mai bine. Recuperarea post operatorie a fost monitorizată în continuare în cadrul spitalului Floreasca, timp de o săptămână”, se arată într-un comunicat transmis de familia pacientei care a ars la Floreasca.

În dimineaţa zilei de 22 decembrie, familia a fost contactată telefonic de o colegă de salon, care a transmis că femeia a fost dusă de urgenţă la blocul operator, deoarece pe parcursul nopţii starea ei s-a înrăutăţit.
„Din discuţiile purtate cu reprezentanţii spitalului, a reieşit faptul că intervenţia chirurgicală de pe 22.12.2019 a fost necesară de urgenţă, datorită unei hemoragii interne. În plus, ne-a fost menţionat faptul că, în timpul operaţiei, a avut loc un accident în urma căruia mama a suferit arsuri de gradul 2. Atunci când am solicitat mai multe detalii, ni s-a spus că nu se ştie decât că a fost un accident. Din blocul operator, pacienta a fost transferată la ATI (Terapie Intensivă) şi ulterior, în data de 23.12.2019, în jurul orei 13, transferată la secţia ATI Marii Arşi”, mai spune familia.

În tot acest timp, familia spune că a solicitat informaţii detaliate cu privire la incidentul produs în sala de operaţie şi de gravitatea acestuia.
„Incidentul survenit în timpul celei de-a două operaţii nu ne-a fost explicat clar, nu ni s-a prezentat gravitatea situaţiei şi modul în care s-a petrecut acest accident. Am aflat anumite detalii din presă, în momentul transmiterii acestora pe posturile de televiziune. Nu facem acuzaţii, ne dorim doar să înţelegem ce s-a întâmplat”, mai spune familia.

Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă după ce femeia care a ars pe masa de operaţii de la Spitalul Floreasca a murit duminică seară. Deputatul Emanuel Ungureanu, cel care a prezentat cazul pe Facebook, a depus, luni, o plângere la Parchetul General.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!