Acasă » Stiri » Detinut eliberat 5 ani mai târziu decât prevedea sentinţa

Detinut eliberat 5 ani mai târziu decât prevedea sentinţa

Eroarea a fost observată săptămâna trecută de justiţia instanţei supreme, când bărbatul a fost interogat cu privire la un atentat comis în închisoarea unde era deţinut.

Un bărbat din Samoa a stat aproape cinci ani în plus în închisoare pentru că nici el, nici autorităţile penitenciarului nu şi-au dat seama că cele două pedepse ale sale ar fi trebuit să fie executate concomitent, nu consecutiv.

Sio Agafili, în vârstă de 45 de ani, ar fi trebuit să fie eliberat în decembrie 2015, dar a rămas în închisoare până când un judecător a sesizat eroarea.

Tată a trei copii, Samoa Observer a declarant că niciodată nu i-a fost comunicată durata maximă a pedepsei sale cu închisoarea.

Agafili a fost condamnat iniţial pentru spargere şi furt în noiembrie 2008 şi condamnat la 7 ani de închisoare. În decembrie 2008, a primit alţi 5 ani de închisoare tot pentru furt. Aceste sentinţe ar fi trebuit să fie ispăşite concomitent, după cum prevde sistemul de justiţie penală din Samoa. Astfel bărbatul ar fi trebuit să fie eliberat în decembrie 2015.
„Nimeni nu mi-a spus când mi se termină sentinţa. (…) Am pierdut şirul zilelor. Ştiam doar că trebuie să execut pedeapsa”, a spus Sio Agafil.

Eroarea a fost observată săptămâna trecută de justiţia instanţei supreme, când Agafili a fost interogat cu privire la un atentat comis în închisoarea din Tanumalala, unde era deţinut.

Poliţia a admis că este reţinut ilegal şi l-a eliberat pe cauţiune, înainte să primească sentinţa pentru agresiunea din penitenciar. Avocatul bărbatului a declarat că acesta va solicita despăgubiri.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!