Acasă » Stiri » Tulpina Kraken a COVID-19, cea mai contagioasă de până acum!

Tulpina Kraken a COVID-19, cea mai contagioasă de până acum!

Tulpina Kraken, cea mai contagioasă variantă a coronavirusului

Medicii de la Institutul Matei Balş au confirmat primele două cazuri de infectare cu tulpina Kraken, una dintre cele mai agresive şi contagioase subvariante Omicron. Aceasta a băgat deja în alertă medicii din întreaga lume deoarece se răspândește mult mai rapid față de celelalte tulpini.

În plină alertă de gripă, coronavirusul ne dă din nou frisoane: în România, au apărut primele 2 cazuri de infectare cu variantă mult mai contagioasă decât Omicron, după cum avertizează specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătății.

Primele cazuri de infectare cu Kraken au fost depistate în Bucureşti. Primul a fost un adult care călătorise în străinătate. A avut o formă ușoară şi nu a fost nevoie de spitalizare. Al doilea caz a fost un copil de cinci luni. Ar putea fi doar începutul, spun specialiștii.

Organizația Mondială a Sănătății a transmis că este cea mai transmisibilă subvariantă a Omicron de până acum, iar numărul infectărilor a crescut deja alarmant în SUA și Asia.
Pe de altă parte, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că ”nu există date privind o gravitate mai mare a infecțiilor”.

Epidemiologul Dr. Eric Feigl-Ding a numit noua subvariantă, pe Twitter, ca fiind „atât mai  evazivă imunologic, cât și mai eficientă decât BQ și XBB în ceea ce privește infectarea”. Potrivit specialistului, ea se transmit cu „96% mai repede decât vechiul XBB”, scrie Euronews Kraken este o „subvariantă recombinată

Noua tulpină este numită oficial „XBB.1.5” și este rezultatul a mai multor fragmente combinate a coronavirusului – ceea ce poartă numele de „subvariantă recombinată”. Ea ar fi apărut în perioada noiembrie – decembrie 2022, în jurul statului New York.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: