Acasă » Stiri » Minori bătuți într-un centru educativ !

Minori bătuți într-un centru educativ !

Scene incredibile surprinse de camerele de supraveghere în Centrul Educativ pentru deținuți minori din Buziaș. Doi deținuți minori au fost bătuți cu bestialitate de doi agenți de penitenciare, după ce au fost scoși alături de alții de pe terenul de sport.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției:,,Nu cred că există vreo motivație rațională care să fi dus la genul acesta de educație cu bâta. Am fost informată astăzi despre incident, în prima parte a zilei. Cei care văd imaginile trebuie să fie avertizați că sunt imagini foarte sensibile, mai ales dacă vorbim despre România anului 2023.”

Gorghiu a precizat că a depus un denunț penal și a demis de urgență conducerea unității.
În imaginile apărute, recuperate de pe camerele de supraveghere, se vede cum doi polițiști pun la pământ un tânăr închis pentru reeducare la Centru, apoi îl bat cu sălbăticie cu pumnii și picioarele în fața celorlalți copii.

Ulterior, cei doi ridică victima și o pun în mijlocul celor care priveau înmărmuriți.
După acest episod violent, unul dintre polițiști se apropie de un alt tânăr și îl lovește. Totul se întâmplă într-un videoclip care durează mai puțin de două minute.

Alina Gorghiu:,,Revoltător și inadmisibil cum înțeleg unii angajați din acest centru să își exercite atribuțiile.”
Cu toate acestea, ministrul Justiţiei a demis conducerea centrului de reeducare şi a trimis corpul de control acolo.

,,Facem precizarea că Administrația Națională a Penitenciarelor respinge în mod ferm orice comportament care excede normelor deontologice care guvernează activitatea polițiștilor de penitenciare, arătând toleranță zero față de orice manifestări care aduc atingere statutului profesional și normelor legale în vigoare”, au transmis reprezentanții ANP.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: