Acasă » Dosare » Doctorul care a omorat peste 200 de oameni !

Doctorul care a omorat peste 200 de oameni !

Scrisorile trimise de doctorul Harold Shipman, cel mai prolific criminal in serie din Marea Britanie, in timp ce se afla in inchisoare, arata ca acesta se considera un fel de “Dumnezeu medical”. In plus, din documentele facute publice in premiera reiese ca medicul se bucura de fiecare moment din celebritatea obtinuta in urma omorurilor.

Harold Shipman si-a ucis 215 pacienti, folosind medicamentul Diamorfine, intr-un interval de 20 de ani.

“Nimeni nu m-a vazut facand nimic. Iar in ceea ce priveste furtul morfinei de la bolnavii aflati in stadiul terminal, iarasi, nimeni nu m-a vazut in timp ce faceam asta”, a scris Shipman.

“Politistii se plang ca sunt plictisitor. Fara amante, fara case in strainatate sau conturi in banci elevetiene. Sunt normal. Daca asta inseamna ca sunt plictisitor, atunci asa este”, dezvaluia medicul ucigas.

Unul dintre psihologii care au studiat cazul criminalului in serie a declarat pentru BBC: “Nu credea ca exista cineva care sa-i fie superior. In mintea si in ochii lui, se vedea un fel de Dumnezeu medical”.

Harold Shipman a murit in ianuarie 2004, dupa ce s-a spanzurat in celula sa. El fusese gasit vinovat pentru comitearea a doar 15 crime, din cele 215 (sau chiar 260) care ii sunt atribuite, si a fost condamnat la inchisoare pe viata, fara posibilitatea eliberarii conditionate. 80% dintre victimele doctorului erau femei, majoritatea in varsta.

Omorurile au fost comise intre 1975 si 1998 si au fost descoperite dupa ce Shipman a incercat sa falsifice testamentul unei a dintre victime, o batrana in varsta de 81 ani, care lasase o mostenire de aproape 400.000 de lire sterline.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Un comentariu la "Doctorul care a omorat peste 200 de oameni !"

  1. Johanna spune:

    Doctor Ciomu

Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!