Acasă » Dosare » Dosarul Hexi Pharma!

Dosarul Hexi Pharma!

Hexi Pharma!

Dosarul Hexi Pharma a fost unul dintre cele mai importante dosare de corupție din România în ultimii ani. Compania Hexi Pharma a fost acuzată de producerea și comercializarea de produse dezinfectante diluate, care nu aveau efectul scontat, și de falsificarea documentelor pentru a părea că aceste produse respectau standardele de calitate.

Dosarul a fost deschis în anul 2016, după ce mai multe spitale din România au raportat probleme cu produsele Hexi Pharma și după ce presa a făcut publice informații despre diluarea acestora. În urma anchetei, mai multe persoane au fost trimise în judecată, printre care și fondatorul Hexi Pharma, Dan Condrea.

În martie 2019, Dan Condrea a decedat într-un accident de mașină, iar procesul penal împotriva sa a fost desființat. În iunie 2019, Tribunalul București a emis o sentință în cazul Hexi Pharma, condamnând mai multe persoane la închisoare pentru fapte de corupție și infracțiuni asimilate corupției.

Dosarul Hexi Pharma a fost un exemplu al necesității unei lupte mai eficiente împotriva corupției în sistemul medical din România și a făcut obiectul unor dezbateri aprinse în spațiul public.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: