Acasă » Dosare » Alexander Pichushkin, ucigasul cu tabla de sah, a omorat 49 de oameni!

Alexander Pichushkin, ucigasul cu tabla de sah, a omorat 49 de oameni!


“Pentru mine, viata fara crime este ca viata fara mancare, pentru tine”, este marturia cutremuratoare a lui Alexander Pichushkin, criminalul in serie rus cunoscut si cu numele de “Ucigasul cu tabla de sah”. Mare pasionat de sportul mintii, Pichushkin ar fi vrut sa ucida 64 de persoane, cate patrate sunt pe o tabla de sah. A ajuns insa la 49 de crime probate. El a marturisit 60.

Cei care au studiat cazul acestui criminal au speculat ca el se afla intr-un soi de competitie macabra cu cel mai feroce criminal in serie din Rusia, Andrei Chikatilo, care a fost condamnat in 1992 pentru 52 de crime. Alexander Pichushkin a spus ca ar fi vrut sa omoare 64 de oameni, dar mai tarziu, dupa ce a fost arestat, a spus ca ar fi ucis la nesfarsit.

Alexander Yuryevich Pichushkin s-a nascut pe 9 aprilie 1974, in Moscova. Dotat cu o inteligenta mult peste medie, adolescent fiind, Pichushkin si-a ales un drum gresit in viata. Poate pentru ca tatal nu s-a interesat deloc de educatia lui. A locuit cu mama, o femeie batrana, si a lucrat intr-un supermarket.

Pe cand avea doar 18 ani, Alexander Pichushkin a comis prima crima. L-a ucis pe Serghei, un tanar care avea o relatie cu Olga, vecina lui Alexander, de care acesta era indragostit. Si-a ascuns atat de bine urmele, incat politia a eliminat orice suspiciune de omor si a considerat cazul ca fiind o sinucidere.

Pichushkin si-a inceput seria crimelor in 2001. La inceput, tintele lui au fost barbatii in varsta, eventual fara locuinta, pe care ii provoca la o partida de sah si o sticla de vodca, in parcul Bitsa, din Moscova. Dupa ce terminau partida, Alexander Pichushkin isi omora victimele lovindu-le cu ciocanul in cap. Ca sa se asigure ca nu scapa cu viata, Alexander le mai lovea in teasta si cu sticla de vodca.

Dupa un timp, Pichushkin a inceput sa ucida si femei de toate varstele. Nu s-a stabilit daca si cu acestea juca sah, dar este sigur ca intotdeauna le-a lovit in cap de la spate, pentru a nu se stropi cu sangele lor. A spus in timpul procesului ca atunci cand ucidea se simtea ca un Dumnezeu, pentru ca el lua decizia daca un om moarte sau traieste in continuare. “M-am simtit ca un tata pentru toti acesti oameni, din moment ce eu le-am deschis usa catre o noua lume”, a marturisit Alexander Pichushkin.

Dupa ce a fost retinut, Pichushkin i-a condus pe politisti la locul tuturor crimelor comise. A tinut minte toate detaliile, chiar si cele mai nesemnificative ale fiecarei fapte, desi acestea s-au petrecut in decursul mai multor ani. Le-a mai spus politistilor ca o parte din crime nu le-a savarsit prin metoda sa preferata – aceea de a-si lovi in cap, cu ciocanul, victimele – si, fortat de imprejurari, a ales o metoda mai simpla – le-a aruncat in canalizarea din parcul Bitsa. Astfel, una din victime a supravietuit, insa marturia nu a condus la identificarea criminalului in serie.

In numai cinci ani, Alexander Pichushkin a ucis 47 de oameni, plus crima din 1992. Ultima fapta a comis-o pe data de 15 iunie 2006, cand a fost prins. Politia a gasit in buzunarul ultimei victime, Marina Moskalyova, un bilet de metrou. Urmarind acesta pista, politistii au urmarit camerele de supraveghere de la statiile de metrou si au stabilit ca femeia fusese insotita la de un barbat, acesta fiind identificat ca fiind Alexander Pichushkin.

In prima faza el a negat ca ar fi ucis-o pe acea femeie, dar in final si-a marturisit toate crimele. Mai mult, a spus ca, de fapt, ar fi ucis 60 persoane, insa pentru 11 crime nu s-au gasit probe. Le-a spus politistilor ca pentru el “crima este un orgasm perpetuu”.

Procesul lui a inceput pe 13 septembrie 2007 si a fost condamnat pe 24 octombrie la inchisoare pe viata pentru 49 de crime, si trei tentative de crima. Pe timpul procesului, Alexander Pichushkin a fost inchis intr-o cusca de sticla. De acolo si-a auzit si verdictul, pe care judecatorul Vladimir Usov l-a citit mai bine de o ora.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!