Acasă » Dosare » Valeriu Turcan renunta la functia de purtator de cuvant al presedintelui. Vine la SIE?

Valeriu Turcan renunta la functia de purtator de cuvant al presedintelui. Vine la SIE?

Dupa mai bine de 4, in care i-a fost alaturi in calitate de purtator de cuvant, Valeriu Turcan intra in lista consilierilor prezidentiali care l-au parasit pe Traian Basescu.

Acesta si-a depus demisia din functiile detinute de purtator de cuvant al presedintelui Romaniei si consilier prezidential – seful Departamentului Comunicarii Publice din Administratia Prezidentiala.

“Dupa sansa de a lucra ani de zile in serviciul public am decis ca e vremea unei schimbari in cariera. Voi activa, in viitor, in sectorul privat. Mulţumesc presedintelui Traian Basescu pentru oportunitatea de a fi lucrat cu domnia sa”, se arata intr-o declaratie scrisa a lui Valeriu Turcan, transmisa presei.

Valeriu Turcan, consilier prezidential pentru Comunicare Publica, era purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, din aprilie 2007.

Anterior, in perioada 2005-2006, Valeriu Turcan a fost presedintele Agenţiei de Strategii Guvernamentale.

Valeriu Turcan a mai plecat o data, la scurt timp dupa sosirea la Palatul Cotroceni, din functia de purtator de cuvant. Era in primavara lui 2007 cand Basescu fusese suspendat din functia de sef al statului roman prin decizia majoritatii celor 322 de parlamentari. Atunci Turcan s-a ocupat de campania electorala pentru referendumul destinat demiterii din functia de presedinte al Romaniei a lui Traian Basescu, referendum incheiat cu un esec pentru democratie si cu un succes pentru Basescu.

Locul sau va fi luat, cel putin pentru moment, de Elena Claudia Ionas salariata a Biroului de Presa, in varsta de 26 de ani si angajata dupa venirea lui Turcan la Cotroceni. Noua purtatoare de cuvant este licentiata in sociologie.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!