Acasă » Dosare » Dominique Strauss-Kahn ajunge din nou la inchisoare

Dominique Strauss-Kahn ajunge din nou la inchisoare

Dominique Strauss-Kahn, acuzat de proxenetism, ajunge din nou in spatele gratiilor

Dominique Strauss-Kahn se afla din nou in arest, de data aceasta la Lille. Cel care odata invartea banii FMI-ului, decizand soarta multor tari si un fost candidat promitator la presedintia Frantei, s-a trezit din nou in spatele gratiilor, in calitate de acuzat in dosarul „Carlton”. El este acuzat de “complicitate la proxenetism” si “tainuirea unui abuz de bunuri sociale”.

Fostul Director al Fondului Monetar International a sosit cu putin inainte de ora 09.00 (10.00 ora Romaniei) intr-o cazarma a jandarmeriei din Lille, unde fusese convocat. Potrivit FranceSoir, in cazarma exista patru birouri de audieri si trei celule de 3 metri pe 2,5, dotate cu pat cu saltea si toaleta turceasca. La audieri se afla patru anchetatori de la Directia Interregionala a Politiei Nationale (DIPJ), dar si pe cea a anchetatorilor de la Inspectia generala a Politiei Nationale (IGPN). Cel mai probabil, noteaza “Le Figaro”, DSK nu era insotit la venire de avocati pentru ca partea dura a audierii urmeaza sa se petreaca abia in cursul dupa-amiezii.

El a fost imediat informat cu privire la plasarea sa in arest preventiv de catre anchetatorii politiei judiciare din Lille, potrivit sursei citate. Dominique Strauss-Kahn urma sa fie interogat pe tema petrecerilor la care ar fi participat, in special la Paris si Washington, pentru a se stabili daca femeile care au fost prezente la acestea erau prostituate. El poate fi acuzat de complicitate la proxenetism, daca se va dovedi ca stia ca femeile care participau la petrecerile sexuale din Franta si SUA erau platite si daca avea cunostinta de existenta unei retele organizate de prostitutie si nu a informat autoritatile. In Franta nu este ilegal a apela la serviciile unei prostituate, dar este ilegal a le procura altora. Damele de companie erau procurate de un proxenet celebru din zona de nord a Frantei, Dodo Le Saumure (Dodo “Saramura”).

Insa cei care organizau agapele erau cunoscuti ai lui Dominique Strauss-Kahn – patroni de companii si chiar oficiali din politia din Lille. Avocatii lui DSK sustin ca acesta era convins ca participa la petreceri de “swingeri”. Cei doi oameni de afaceri implicati sustin si ei ca fostul ministru socialist nu stia ca damele sunt platite pentru serviciile sexuale prestate. Daca se va dovedi insa ca stia, poate fi acuzat de complicitate la proxenetism si risca sapte ani de inchisoare si 150.000 de euro amenda in cazul in care este acuzat.

O alta problema ridicata in scandalul “Carlton” ce il vizeaza pe DSK este cea a banilor cu care au fost platite prostituatele – bani deturnati de la companii de sefii care organizau petrecerile. In aceasta situatie, daca anchetatorii stabilesc ca Strauss-Kahn ar fi stiut de provenienta frauduloasa a banilor, poate fi acuzat de complicitate la abuz de bunuri sociale si risca cinci ani de inchisoare si 375.000 de euro amenda. Anchetatorii vor incerca sa afle si daca DSK oferea “servicii” la schimb pentru aceste agape sexuale. Ultima dintre aceste petreceri a avut loc intre 11 si 13 mai, in New York.

Fostul pretendent la presedintia Frantei este cel care a solicitat sa fie audiat. Din octombrie, el a cerut de mai multe ori sa vina si sa se explice in fata justitiei pentru de acese “acuzatii rauvoitoare”.

Nu este primul scandal in care a fost implicat Dominique Strauss-Kahn in ultima perioada si care s-a lasat cu arestarea lui. La momentul in care detinea, poate una dintre cele mai influente functii din lume, cea de director al FMI, acesta a fost arestat la New York dupa ce o camerista de la Hotelul Sofitel l-a acuzat de viol. Deși dupa cateva luni acuzatiile penale au fost abandonate de justitia americana.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!