Acasă » Dosare » PDL se reinventeaza – o noua sigla, o noua culoare

PDL se reinventeaza – o noua sigla, o noua culoare

Aflandu-ne intr-un an electoral, partidele incep sa se agite in privinta strategiei pe care o vor adopta cu ocazia scrutinelor viitoare. Primul partid care incearca o spalare a imaginii si, probabil cel care intampina cele mai multe probleme, avand in vedere erodajul guvernarii pe timp de criza, este Partidul Democrat Liberal. PDL pregateste o reinventare, iar in acest sens s-au gandit sa lanseze Miscarea Populara.

Ideea aflata, in prezent, in faza negocierilor, a inceput deja sa agite spiritele in interiorul PDL. Cine sa faca parte din Alianta? Ce culori si sigla sa fie folosite?

Potrivit reprezentantilor PDL, Miscarea Popularea se doreste a fi o alianta, ca raspuns la pltaforma de stanga propusa de USL, si care sa uneasca mai multe partide de dreapta din Romania.

In viitoarea alianta ar urma sa intre alaturi de PDL, PNTCD, partid facand parte din aceeasi familie europeana – PPE si ecologistii. “In opinia mea, in martie, Miscarea Populara va deveni realitate ca alianta electorala”, a spus prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde.

Liderul PNTCD Aurelian Pavelescu a declarat, pentru, ca au existat discutii cu pedelistii condusi de Emil Boc pe aceasta tema, insa negocierile nu s-au finalizat. “Am avut o intalnire, dar negocierile nu s-au finalizat. Nu se pune problema unei fuziuni, ci a unei aliante electorale, posibil chiar a unei aliante politice”, a declarat Pavelescu.

Unii democrat-liberali ar considera oportuna cooptarea in Miscarea Populara a UNPR, insa altii sunt de parere ca, din punct de vedere doctrinar, in acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid. Democrat-liberalii doresc crearea Miscarii Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stanga.

Cezar Preda: “PDL isi plateste acum erorile facute la Congres”

Vocalistul, deputatul PDL Cezar Preda, este de parere ca Miscarea Populara ar trebui sa fie construita inainte de alegeri si sa includa PNTCD, PNG, PDL si Partidul Ecologist, el mentionand insa ca democrat-liberalii se afla “inca la faza balbaielilor” pe aceasta tema.

“PDL isi plateste acum erorile facute la Congres”, cand trebuia sa ne aliniem la popularii europeni in ceea ce priveste sigla si culoare. O alianta electorala este absolut obligatorie atunci cand ai in fata o alianta politica, asta inseamna maturitate politica, dar suntem inca la fata balbaielilor. Hai sa facem aceasta Miscare Populara si sa ne apucam de treaba, pentru ca mai avem 90 de zile pana la alegeri”, a precizat Cezar Preda. El a mai spus ca aceasta alianta ar trebui sa includa PNTCD, PNG, Partidul Ecologist si PDL, adaugand ca sigla si culoarea folosite ar trebui sa fie cele ale partidelor populare europene.

Portocaliul nu mai prinde

Daca se va face aceasta alianta, vor fi schimbate sigla si culoarea pe care o au PDL acum, una dintre variante pentru sigla fiind “inima”, simbolul PPE. Pentru culoarea acestei aliante se ia in calcul verde sau/si albastru care au fost folosite de Organizatia de Tineret a PDL, la Scoala de vara pe care au organizat-o tinerii democrat-liberali anul trecut, sub sloganul “Smart&Right”.

“Ideea este sa facem o alianta electorala al carui nume sa fie Miscarea Populara. Conform legii electorale, o alianta electorala poate fi formata din doua sau mai multe partide”, a precizat Toader, adaugand ca acest lucru trebuie facut inainte de alegerile locale. Mircea Toader a mai spus ca se va vedea cu ce partide se va alia PDL si ca nu se stie daca aceasta alianta va fi la nivel national sau la nivel judetean. “Decizia nu este luata in aceasta privinta”, a adaugat liderul PDL. El a mai spus ca Miscarea Populara va avea o alta sigla si culoare decat PDL, aratand ca acestea vor fi cat mai apropiate de simbolurile PPE si ca va fi un studiu sociologic pe aceasta tema.

Li se alatura si partidele lui Becali si Diaconescu?

Radu Berceanu, intrebat daca vine si Partidul Popular al lui Dan Diaconescu – PPDD? crede ca: “E greu de raspuns cu da si nu. Ar trebui purtat intai un pic de dialog, care nu a avut loc pana acum. Trebuie vazut daca acest partid exista sau daca este doar o televiziune, daca au si un program politic, daca si cum se pot lua in calcul de catre Miscarea Popularaacele idei. Ramane sa vedem si care sunt pretentiile lor; sunt tot felul de lucruri care trebuie luate in calcul”, a precizat Radu Berceanu la TV. Gigi Becali,  presedintele Partidului Noua Generatie, a anuntat deja ca “vrem sa atragem atentia oamenilor ca nu suntem un partid desfiintat. Am discutat in Consiliul National despre posibile aliante cu diferite partide, vom face o alianta cu unul sau mai multe partide, in functie de cum vom fi doriti. Va fi o alianta numai cu partide de dreapta, sunt multe variante pe scena politica acum, sunt multe partide care s-au infiintat, e vorba si de partidul lui Dan Diaconescu, si de UNPR, despre Miscarea Populara a Ioanei Basescu”.

Sursele spun insa, ca scopul lasarii pe dinafara a partidelor lui Diaconescu si Becali este unul clar: acela de a rupe voturi de la USL. De aceea, daca ne uitam atent la emisiunile realizate de Dan Diaconescu putem observa ca acesta are liber la a critica actuala putere, dar si intreaga clasa politica, inclusiv pe cei aflati azi in Opozitie.

Basescu si-a asumat public Miscarea inca de anul trecut

Dupa ce in aprilie 2011 fiica sa a cerut intregistrarea marcii “Miscarea Populara” la OSIM, in septembrie anul trecut, seful statului a recunoscut ca el a rugat-o sa faca acest lucru.

“Eu cred ca trebuie pregatita ideea de miscare populara pentru realizarea unei eventuale aliante. De aceea am si rugat-o pe fiica mea sa inscrie la oficiul asta pentru denumiri…”, a declarat seful statului. Basescu nu a fost transant in momentul in care a venit vorba de momentul realizarii unei aliante. “Nu stiu, inainte, dupa (alegerile din 2012 – n.r.), nu stiu, dar preventiv trebuie sa gandesti politic (…) N-as merge mai departe, decat sa va spun ca este posibil sa se creeze o alianta sau ca poate ar trebui creata”, a spus el.

Fiica cea mare a sefului statului, Ioana Basescu, a depus, in 11 aprilie 2011, la OSIM, o cerere de inregistrare a marcii “Miscarea Populara”, domeniile asociate fiind educatie, instruire, divertisment, servicii stiintifice si tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale si sociale.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!