Acasă » Dosare » Secretarul de stat pentru problemele revolutionarilor retinut de DNA pentru luare de mita

Secretarul de stat pentru problemele revolutionarilor retinut de DNA pentru luare de mita

George Costin, Secretarul de stat pentru problemele revolutionarilor a fost retinut de DNA Pitesti pentru audieri intr-un caz de coruptie. Acesta este cercetat pentru crearea unei retele de traficare de certificate de revolutionari. In paralel cu audierea lui George Costin, are loc o perchezitie la sediul Asociatiei revolutionarilor din municipiul Campulung Muscel.

Secretarul de stat pentru problemele revolutionarilor a fost adus de politisti, luni dimineata, la sediul DNA Pitesti, pentru a fi audiat in cazul unor acuzatii privind infractiunea de luare de mita. Potrivit surselor judiciare, in acest dosar sunt facute cercetari de aproximativ un an, dupa ce la sediul Asociatiei „Decembrie 1989 Metrou” din Bucuresti a fost gasita o suma de bani pe care Costin ar fi primit-o drept mita.

Deputatul Niculae Mircovici, membru in Comisia parlamentara a revolutionarilor din Decembrie 1989, a declarat ca membrii Coalitiei au decis destituirea lui George Costin din functia detinuta, urmand a fi anuntat numele celui care il va inlocui.

“Am fost la sedinta Coalitiei, acum s-a terminat. Am solicitat acolo lamurirea problemei legate de Secretariatul de stat pentru problemele revolutionarilor si primul ministru si presedintele PDL si secretarul general al PDL mi-au spus ca urmeaza sa fie destituit domnul George Costin din functia de secretar de stat, probabil ca in cursul zilei de astazi (n.r.- luni) sau pana maine cel tarziu (n.r.-marti) si va fi numit un alt secretar de stat. Probabil ca se va tine cont si de punctul de vedere al organizatiilor de revolutionari. Eu as fi fericit daca ar fi cineva din Timis care nu poate fi sub nicio forma contestat asa cum, din pacate, este contestat domnul Costin. Sper ca faptul ca am spus aceste lucruri sa nu faca pe cineva sa se razgandeasca”, a spus Mircovici intr-o conferinta de presa.

Deputatul Nicolae Mircovici, sustine c-a cerut demiterea lui George Costin inca de acum o saptamana, pentru incompatibilitate, fiind concomitent presedinte al unei organizatii de revolutionari si secretar de stat.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!